2018 is begonnen! Gelukkig nieuwjaar iedereen! Het is dus ook weer tijd voor mijn doelen voor het jaar. Dus in deze blog lezen jullie over mijn doelen voor 2018.

Sporten
Natuurlijk wil ik dit jaar weer gaan sporten. Ik wil vooral blijven hardlopen. Dat vind ik super leuk om te doen, dus het zou zonde zijn om op te geven. Daarnaast lijkt het me leuk om weer te gaan zwemmen en misschien wat te gaan sporten in het sportcentrum van de universiteit hier in Nijmegen. Ik wil graag wat regelmatiger gaan sporten om het wat meer een gewoonte te laten zijn, in plaats van iets waar ik energie voor moet zoeken en wat daardoor er vaak bij in schiet. Daarnaast lijkt het me leuk om vaker te gaan boulderen. Ik heb het afgelopen jaar een keer geboulderd en dat was echt super leuk. Ik heb er wel lang spierpijn van gehad, dus misschien is het goed om het vaker te doen, zodat ik ook wat sterker word. Stoer toch?

Sporten

Lezen
Natuurlijk wil ik dit jaar ook gaan lezen. Zoals elk jaar wil ik weer vijftig boeken gaan lezen voor de 50 book challenge van Goodreads. Het is me afgelopen jaar niet gelukt, maar ik wil vaker tijd inplannen om echt te gaan lezen. Ik weet dat lezen er voor zorgt dat ik rustiger word en minder gestresst, dus het is zeker goed om vaker te doen.

Boeken

Schrijven
Als ik iets wil doen met mijn leven dan is het wel boeken schrijven. Verhalen schrijven. Mijn doel voor dit jaar omtrent schrijven is een beetje vaag, maar ik wil vooral beter worden in het schrijven van verhalen. Meer leren. Dit wil ik doen door een cursus te doen. Ik had het idee om op de website www.skillshare.com wat lessen te volgen op het gebied van schrijven. Deze website is relatief goedkoop en je kan er allerlei filmpjes kijken op allerlei verschillende gebieden.

Daarnaast wil ik meer gaan schrijven. Vooral de laatste paar maanden van 2017 ging het goed met meer schrijven en dat wil ik graag doorzetten in 2018. Ook wil ik een keer in een café gaan schrijven. Gewoon met mijn laptopje, kopje koffie en een koekje er bij. Klinkt geweldig toch?

Bloggen
En dan heb je natuurlijk ook nog bloggen. Ik wil meer gaan bloggen en serieuzer gaan bloggen. Ik denk dat het leuk is om meer een blogplanning aan te houden. Dat ik in plan dat ik ga bloggen en dat ik dan meerdere blogs in een keer schrijf. Het lijkt me leuk om hier meer een gewoonte van te maken, zodat het makkelijker gaat en minder een moetje is. Ook wil ik meer gaan schrijven over wat echt bij mij past. Ik wil echt schrijven over mijn passies en mijn dromen en minder nadenken over wat ‘normaal’ is om over te schrijven of over wat ik denk dat mensen leuk vinden om te lezen. Deze blog is voor mezelf after all.

Drankje

En dan nog het aller belangrijkste voor dit jaar: Genieten! Het is als het goed is mijn laatste jaar aan de universiteit. Daarna ga ik hopelijk werken. Daarom wil ik vooral van dit jaar genieten. Genieten van het laatste beetje studentenleven dat ik heb en genieten van de vrijheid voordat ik de ‘normale’ wereld in ga.

Dit zijn mijn doelen voor 2018. Wat zijn jouw doelen? Nog goede voornemens? Ik lees het graag in de reacties!