Aan het begin van dit jaar heb ik een aantal doelen voor mezelf bedacht. Dingen die ik in 2017 bereikt of behaald wilde hebben. Heb ik deze doelen gehaald? De doelen waren niet heel strak en wat vrij om het mezelf niet al te moeilijk te maken. Lees vooral door als je wil weten of ik mijn doelen heb behaald.

Lezen (50 boeken)
Ermm. Ik heb gelezen dit jaar, dat is zeker waar. Toen ik mijn doelen bedacht eind januari had ik al zeven boeken gelezen. Moet dan makkelijk lukken zou je denken. Nou dat viel ietsje tegen. Vooral in de maanden waarin ik de mogelijkheid had om veel te lezen, zoals in de zomervakantie, is het me iets minder goed gelukt dan ik had gewild. Ook de laatste paar maanden gingen niet zo goed. Wel bedacht ik me dat ik vooral mezelf niet wilde pushen. Gewoon lezen wanneer ik daar zin in had vond ik erg belangrijk. Daarom heb ik dit jaar “maar” 32 boeken gelezen. Niet super veel, maar ik wil zeker meer gaan lezen aankomend jaar.

2017 Reading Challenge

Rianne has
read 7 books toward
their goal of
50 books.
hide

Sporten
Ik zei aan het begin van het jaar dat ik meer wilde sporten en dan vooral meer verschillende sporten wilde proberen. Sporten is me zeker gelukt dit jaar. Het is me gelukt om voor het eerst 10 km hard te lopen en ik heb ook aardig wat gezwommen. Verschillende sporten was iets lastiger, omdat ik niet zo goed wist wat. Spinning heb ik niet meer gedaan, ik ben een keer naar de sportschool geweest. Vooral boulderen aan het begin van november vond ik echt geweldig, dus ik zou zeggen dat ik dit doel een klein beetje heb gehaald.

Bloggen
Ook wilde ik dit jaar meer en serieuzer gaan bloggen. Ik denk dat dat me een klein beetje is gelukt. Ik heb wat meer blogs geschreven dan ‘vroeger’ dus daar ben ik wel blij mee. Ik heb dit jaar zo een 30 blogs geschreven (exclusief deze). Dat vind ik eigenlijk nog best wel veel. Trots alom. šŸ™‚

Schrijven
Ik heb ook nog een aparte blog geschreven over mijn schrijfdoelen voor 2017. Binnen dat doel wilde ik meer schrijven en dan misschien wat meer kleine korte verhalen, om zo meer te kunnen oefenen en om langzaam beter te worden in het schrijven van fictie. Ik kan zeker zeggen dat dit gelukt is. In mijn bullet journal heb ik het doel gesteld om elke dag 200 woorden te schrijven. En dit is zeker leuk! Ik heb korte verhalen geschreven met de _Wordbound opdrachtjes als lijdraad. Dit was echt super leuk. Ook heb ik weer NaNoWriMo gedaan en gehaald, dus ik ben zeker goed op weg. Ik heb nog een aantal leuke ideeƫn om uit te werken dus ik heb zeker genoeg de mogelijkheid om te schrijven. Woopwoop, motivatie!

Bloggen

Musical

Als laatste wilde ik dit jaar nog naar een musical gaan. Ik kan niet zeggen dat dat gelukt is, maar… ik ga in januari met mijn moeder naar de Lion King! Daar heb ik echt mega veel zin in. Ik kan bijna niet wachten, dus laat dat moment maar snel komen. En dan intens genieten natuurlijk.

Nou, dat waren de doelen die ik voor dit jaar had. Heb jij je doelen gehaald voor dit jaar? En wat voor doelen heb je nog voor 2018?

2018