En we zijn weer aangekomen bij de laatste dagen van het jaar. Het nieuwe jaar en de goede voornemens staan voor de deur en dat betekent dat iedereen weer bezig gaat met afvallen sporten en bewegen. Ik probeer daar het hele jaar mee bezig te zijn, maar de laatste twee maanden… is het er een beetje bij in geschoten. Wat ik de afgelopen 2 maanden aan sporten heb gedaan? Wil je het weten? Lees dan vooral verder!

Happy new year 2018

De laatste twee maanden heb ik bar weinig aan sport gedaan. Ik wilde dit jaar graag nieuwe sporten uitproberen en vooral blijven hardlopen, maar de laatste twee maanden ging dat niet zo goed. Ik had het druk met mijn studie en het was allemaal heel stressvol. En dat vind ik vervelend, lastig, maar ja, daar is niet zo veel aan te doen. Waar ik dan ook last van heb is dat ik dan maar op geef, dat ik dan maar denk van laat maar. Het lukt me toch niet. En dat is nou het stemmetje waar ik niet naar moet luisteren. Gewoon gaan! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Begin november heb ik wel iets heel nieuws gedaan. Boulderen. Dat is een soort klimmen in een hal met kleuren en dan moet je één bepaalde kleur gebruiken om boven te komen. Echt super leuk en ik wil het zeker vaker gaan doen. Lees er meer over in deze blog: link.

Boulderen

Verder heb ik nog wat hardgelopen. Dat was vooral aan het begin van november, totdat ik het te druk kreeg. Ook de afgelopen anderhalve week heb ik nog wat hardgelopen. Ik ben weer met een nieuw schema begonnen, zodat ik weer nieuwe energie krijg en weer motivatie om dit schema af te krijgen. Wat ik nu ook leuk vind om te doen is naar luisterboeken luisteren, terwijl ik aan het hardlopen ben. Dat is super leuk, omdat ik dan eigenlijk twee dingen tegelijk aan het doen ben die ik allebei leuk vind. Dat geeft ook meteen weer motivatie om het weer doen.

Ook heb ik afgelopen week meegedaan aan de Kersthiitworkout van Dear Good Morning. Lienke maakt elke jaar workouts voor mensen om thuis te doen tijdens de feestdagen. Ze zijn echt super leuk en niet zo moeilijk. Wel heb ik nu nog steeds ongelofelijke spierpijn, maar het was wel heel leuk om te doen! Misschien dat ik stiekem het aankomende jaar deze workouts er nog een keer bij pak om ze een keer te doen. Want het geeft zeker heel veel voldoening.

Kersthiitworkout

Aankomend jaar wil ik sowieso blijven hardlopen, want dat vind ik nog steeds geweldig leuk om te doen. Ook wil ik weer gaan boulderen, omdat dat heel gezellig is en omdat dat weer iets heel anders is dan hardlopen. Daarnaast lijkt het me leuk om weer te gaan zwemmen. Dat doe ik eigenlijk ook veel te weinig. Nou ja, weer genoeg ideeën voor het aankomende jaar. Nu nog beginnen. Phew.