Ik ben eerlijk. Ik ben geen meisje meisje. Ik houd niet echt van winkelen en ik ben niet van de jurkjes en de hakjes. DezeĀ blog gaat ook over iets wat vrouwen veel gebruiken: make-up. Waarom en wanneer gebruik ik wel of niet make-up? Daar ga ik jullie iets over vertellen.

Make-up bij vrouw

Ik vond het toen ik nog op de middelbare school was maar moeilijk. Niemand had me echt uitgelegd hoe ik make-up moest gebruiken en de beauty tutorials op Youtube had ik ook nog maar net ontdekt, dus het resulteerde in veel trillende vingertjes en veel gepriegel. Ook liep ik op school veel rond met het gevoel van: Heb ik dit wel goed gedaan? Zie ik er niet uit als een panda? Make-up maakte mij op de middelbare school meer onzeker dan zelfverzekerd, dus ik deed het maar liever niet. Bovendien vond ik het ook gewoon niet fijn! Ik kreeg er alleen maar jeuk van in mijn ogen. En wat ga ik dan doen? Juist! Wrijven! En dat resulteerde natuurlijk weer in vegen en strepen. Niet leuk!

Toen ik naar de universiteit ging heb ik het een keer geprobeerd om foundation op te doen. Van dat make-up waar je je gezicht mee insmeert waardoor je een mooie egale huid hebt (of in ieder geval doet lijken alsof). Ik merkte dat mijn gezicht er inderdaad beter uit zag, maar of ik me beter voelde? Ik vond het een beetje plakkerig. Ik kreeg het warm. Ja, wat wil je dan, met een laag plamuur over je gezicht. Sindsdien gebruik ik foundation alleen wanneer ik me er goed bij voel en er ook echt zin in heb, voor een feestje bijvoorbeeld.

Maar het belangrijkste probleem wat ik het met make-up is dat ik me minder mezelf voel. Ik heb het gevoel alsof ik in iemand anders’ lichaam duik. Alsof ik me anders voor doe dan ik werkelijk ben. Door de make-up heb ik meteen het idee alsof ik me anders moet gedragen. En dat is nou mijn probleem. Ik wil gewoon mezelf willen zijn. Ik wil er uit zien zoals ik ben en dat is zonder al die make-up. Dus ik doe foundation op voor belangrijke gelegenheden, mascara als ik me er goed bij voel en dat is het gewoon. Dat is wie ik ben en dat is wie ik wil zijn. Klaar uit.

Dit zijn de foto’s van mezelf met make-up en zonder make-up.

Zonder make-up:

Met make-up:

Denk jij dat vrouwen make-up zouden moeten dragen? Draag je (veel) make-up? Laat het me weten! Ik ben benieuwd naar jouw standpunt.