Als klein meisje vond ik het erg leuk om naar Pokémon te kijken. Ik was helemaal gek op Misty en haar waterpokémon (Staryu en Togepi, wat een schatjes zijn het), en ik moest steeds keihard lachen toen Brock weer achter de meiden aan ging. Ash vond ik maar een overmoedige jongen. Die wist dat ‘ie alles wel aan kon. Toch kon ik hem ook wel weer waarderen, omdat hij het beste met iedereen voor heeft en altijd het goede wil doen. Dat vind ik juist weer heel leuk aan hem.

Pokemon Serie

Toen ik iets ouder was keek ik samen met mijn broertje altijd naar Pokémon voordat we naar school gingen. Elke ochtend deden we snel de televisie in de keuken aan om tijdens het ontbijt weer te kijken naar Ash zijn avonturen. Op dat moment waren we al wat ouder en we waren al een paar seizoenen verder (Battle Dimension volgens mij), maar toch vond ik het nog steeds wel leuk en gezellig om het met mijn broertje te kijken. Natuurlijk alleen wanneer mijn moeder er niet was, want anders mocht dat niet.

Ondertussen kijk ik de serie niet echt meer op tv, maar ik kijk nog wel eens een aflevering vanaf mijn laptop. Het is heel ontspannend en het vergt niet zo veel (of bijna geen) energie om het allemaal te begrijpen. Daarnaast heb ik ook een hele tijd het spelletje gedaan. Eerst op de Gameboy Advanced en daarna ook op de DS. Emerald en Diamond. Het Emerald spelletje is helaas stuk gegaan, maar laatst dacht ik opeens: ‘Die heb ik ook nog liggen. Misschien kunnen ze hem maken.’. En dat kon! Dus nu kan ik Pokémon Emerald ook weer spelen. Doet me wel veel aan vroeger denken.

Pokémon Emerald

Sinds kort heb ik, na wat blogs van Joost van NerdyGeekyFanboy te hebben gelezen, ook wat speelkaarten gekocht. Pokémon heeft namelijk ook een kaartspel! Ik ben meestal niet zo goed in dit soort kaartspellen. Magick the Gathering en Yugiho zijn me veel te moeilijk, maar de Pokémon Trading Card Game is best wel leuk! Het gaat best wel snel en het is redelijk makkelijk te begrijpen. Maar ik doe het niet alleen om het kaartspel, ook een beetje om te verzamelen. Ik heb al een hele verzameling. Al zeg ik het zelf. *Kuch*.

En het laatste wat ik nog wel eens met Pokémon doe hebben jullie vast al wel meegekregen. Pokémon Go. Het is een hele rage geweest, maar nu is het een beetje uitgeblust. Ik vind het soms nog wel eens leuk om te doen, vooral als er Pokémon in de buurt zijn die ik nog niet heb. Dus dan ga ik maar weer eens een stukje wandelen (nog gezond ook!) om een paar Pokémon te vangen.

Pokemon go

Wellicht zijn er nog veel andere leuke dingen om te zien en te doen met Pokémon. Er zijn vast nog wel knuffels en flippo’s en er is nog een korte serie gemaakt, gebaseerd op de spellen. Daarin volgt het verhaal dus meer het verhaal van het spel en is het niet Ash die elke aflevering tegen Team Rocket vecht. De serie heet Pokémon Origins en is zeker interessant om te zien!

Ondertussen ben ik aan het kijken wat ik nog meer wil met Pokémon. Wellicht ga ik nog meer spellen kopen, of mijn verzameling Pokémonkaarten uitbreiden. Wat vind jij van Pokémon? Keek jij de serie vroeger ook? Vind jij Eevee ook zo schattig?

Eevee