Ik ben een beetje een nerd als het aankomt op het verslinden van boeken, nerdige series op Youtube en het vergaren van kennis over verschillende dingen. Maar aangezien ik nu 40 uur per week werk heb ik geen tijd meer om zo veel te vergaren als ik zou willen. En daarvoor heb ik iets nieuws ontdekt: Podcasts.

Podcasts zijn een soort van series die opgenomen zijn met geluid. Een soort van blog of gesprek die wordt opgenomen en dan kan je er naar luisteren. Het voordeel hiervan is dat ik dus mijn handen vrij heb en andere dingen kan doen, terwijl ik er naar luister, zoals wanneer ik aan het autorijden ben of aan het hardlopen ben. Ideaal toch?

In deze serie vertel ik elke week over een podcast die ik volg. Het zijn er niet mega veel (ik ben een completionist, dus ik wil elke aflevering luisteren. Als ik dan te veel podcasts heb dan wordt het wel heel extreem), dus ik ben in een paar week klaar, maar hopelijk vinden jullie het leuk om er over te lezen.

De eerste podcast die ik volg is MuggleCast. En, zoals de naam al doet vermoeden, is het een podcast over Harry Potter. Ik vind het echt een super leuke podcast. Hij wordt gerund door Andrew Sims, Micah Tannenbaum en Eric Scull en sinds kort ook door Laura! Elke week praten ze over Harry Potter gerelateerde onderwerpen. In het begin dus vaak over de boeken en de films, maar ook over nieuws over de acteurs, J.K. Rowling en sinds kort wordt er ook veel gepraat over de nieuwe Fantastic Beasts film.

Ik vind het leuk om te luisteren naar verschillende theorieën over Harry Potter en nu over Fantastic Beasts. De drie (vier) hosts bedenken veel over wat er zou kunnen gaan gebeuren. Ze weten niet alles over Harry Potter, wat het leuk maakt, wanneer ze bepaalde dingen ontdekken. Zoals dat ze er laatst achterkwamen dat de mensen op Hogwarts vroeger niet naar de wc gingen, maar het maar gewoon lieten gaan om het dan met magie te laten verdwijnen. Vieees!

MuggleCast maakt ook gebruik van Patreon, een website waarop je geld kan geven aan creatievelingen. In ruil voor het geven van geld voor de creaties die ze naar buiten brengen krijg je ook iets terug. MuggleCast heeft speciale bonus-uitzendingen waar je ook naar kan luisteren, je kan live meeluisteren met de opnames en ze geven elk jaar een fysieke gift. Echt super leuk. Ik geef dan ook een beetje geld aan ze en ik heb daarmee echt het idee dat ik gewaardeerd wordt.

Voor sommige Patrons is het zelfs mogelijk om co-host te zijn bij één aflevering. Volgens mij moet ik net iets meer geven om dat te mogen, maar toch is het fijn dat ze op deze manier hun Patrons wat waardering kunnen geven. Sommige mensen die co-host worden vertellen dat ze al weet ik veel hoe veel jaren al luisteren naar MuggleCast. Dat is echt verbazingwekkend!

De hosts zijn echt heel aardig. Ze klinken heel fijn en de podcast voelt dan ook gezellig en knus. De sfeer is heel rustig, waardoor het rustgevend is om er naar te luisteren. Het is dus perfect om naar te luisteren in de auto of net voordat ik naar bed ga. Deze podcast is echt heel fijn om naar te luisteren en een must voor elke podcastluisterende muggle.