En het is vrijdag, dus weer tijd voor een Friday Five! Het nieuwe jaar is nu bijna 3 weken geleden van start gegaan, dus dat betekent dat we nog maar net begonnen zijn met dit jaar. Een frisse start! Het thema van de Friday Five, georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy, van deze week heeft dan ook te maken met 2019: Boeken die ik in 2019 sowieso wil lezen! Er is nog een heel jaar, dus er zijn genoeg boeken die ik wil lezen. Hier is mijn top 5!

Women Who Run With the Wolves: Myths and Stories of the Wild Woman Archetype

Women Who Run With the Wolves van Clarissa Pinkola Estés is een boek dat ik tegen kwam via de Books Unbound Podcast van Ariel Bissett. Tijdens de boekige podcast praatte Ariel Bissett met Dana over het boek en het leek me super interessant. Het zijn mythes en verhalen die iets vertellen over de psyche van de vrouw en Clarissa Pinkola Estés heeft hier essays bij geschreven. Het klonk echt super interessant, dus ik wil deze echt graag gaan lezen.

The Hidden Oracle (The Trials of Apollo, #1)

The Hidden Oracle geschreven door Rick Riordan is ook een boek dat ik heel graag wil lezen. Ik ben nu bezig in de Noorse serie van Rick Riordan met Magnus Chase, maar met dit boek gaan we echt terug naar Kamp Halfbloed met een menselijke Apollo. Het klinkt geweldig. Rick Riordan’s boeken zijn altijd geweldig. Lezen. Lezen. Lezen.

The Forbidden Wish

The Forbidden Wish van Jessica Khoury is een boek dat al sinds 9 juni 2016(!) op mijn to-read lijst staat. Ik ben hem ooit tegengekomen op de blog van Joany (Craving Pages ) en het leek me zo interessant dat ik hem meteen op mijn lijstje heb gezet. Want een boek over Aladdin? Yes please! En dit jaar wil ik eindelijk dit boek gaan lezen!

When The Curtain Falls

When The Curtain Falls van Carrie Hope Fletcher is het nieuwste boek van iemand waar ik heel erg tegenop kijk, maar wie ik ook heel cool vind. Ze schrijft, acteert en zingt in musicals en ze maakt filmpjes op Youtube. In dit boek gebruikt ze haar werk in musicals. When The Curtain Falls is een soort griezelverhaal in een theater. Klinkt goed toch?

Reboot

Reboot, geschreven door Amy Tintera is een boek over mensen die worden gereboot als ze dood zijn gegaan. Ze leven dan opnieuw, maar dan sterker, sneller en minder emotioneel. Ook minder menselijk trouwens. Klinkt best intrigerend, dus ik ben heel benieuwd naar dit boek. Ook dit boek staat al lang op mijn lijstje. 30 juni 2016? Oeps. Maar nog steeds lijkt hij mij interessant. Elke keer wanneer hij voorbij komt dan denk ik: Ja! Die moet ik zeker gaan lezen! Wel doen dus… 😉

Dit was mijn lijstje voor de Friday Five! Welke boeken wil jij dit jaar zeker gaan lezen? En welke boeken van deze lijst heb je al gelezen? Ik wil graag horen wat je er van vond!

Wil je meer lezen over boeken die mensen willen lezen? Lees dan ook de blogs van de volgende mensen, want zij doen ook mee aan de Friday Five!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)