Deze vrijdag hebben we ook weer een nieuwe Friday Five! De Friday Five is een rubriek met lijstjes van vijf georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Deze eerste paar weken gaan over doelen en plannen voor 2021 en deze week gaat het over films! Films die ik in 2021 wil zien. Ik kijk over het algemeen niet heel veel films maar dit zijn er een paar die ik zeker nog wil zien.

The Willoughbys

Ik was met het thema van deze week eigenlijk bang dat ik nergens op zou komen. Ik kijk niet heel veel films en er staan dus ook niet heel veel op mijn to-watch lijstje. Maar deze staat er zeker wel op. Ik heb de trailer een tijd geleden gezien en hij ziet er nog steeds te gek en hilarisch uit. Het gaat over een aantal kinderen in een gezin die eigenlijk af willen van hun ouders. Ze fabriceren een plan om hun ouders weg te lokken, maar of dat wel zo’n goed idee was…

Avatar

Wat zeg je? Nee, dat klopt. Deze film is al meer dan 10 jaar uit en ik heb hem nog steeds niet gezien. Ik wil hem wel nog steeds zien, maar ik kom er gewoon steeds niet aan toe. Het ziet er gewoon heel cool uit met een andere wereld en de karakters zien er ook stoer uit. Ik ga deze echt een keer kijken. Ik beloof het. Denk ik.

Toy Story

Als je het hebt over films die ik nog niet heb gezien. Deze is ook al een tijdje uit. Deze film is blijkbaar uitgekomen in mijn geboortejaar, 1995. Misschien dat dat ook de reden is dat ik hem nog nooit heb gezien. Maar toch wil ik hem dit jaar kijken. Een goede vriend van mij, Alex, heeft dit als zijn lievelingsfilm en dan kan ik natuurlijk niet achterblijven, toch?

Now You See Me

Blijkbaar is deze film ook al 8 jaar uit. Hahaha. Maar de trailer heb ik al een aantal keer gezien en hij lijkt me wel heel cool. Waarom ik deze nog steeds niet heb gezien? Ik heb geen idee. Wat ik wel weet is dat deze film gaat over illusionisten die banken overvallen én dat er een vervolg is uitgekomen in 2016. Ik ben heel benieuwd, dus ik wil ze echt gaan kijken.

My Neighbor Totoro

In 2020 heb ik een aantal films gezien van Studio Ghibli. Deze films hebben voor mijn gevoel allemaal een hele onvoorspelbare verhaallijn en volgens mij zijn ze ook allemaal heel origineel. Daarnaast hebben ze veel magische elementen waar veel verbeelding bij komt kijken. Ik ben in ieder geval erg enthousiast om meer van deze zelfde soort films te kijken. Een van de bekende is My Neighbor Totoro over twee zusjes die mystieke wezens tegenkomen. Ik kan bijna niet wachten.

En dat was mijn Friday Five van deze week! Veel oude films, maar dat is volgens mij niet erg. Welke films wil jij in 2021 zien? En ken je nu ook niet genoeg films, net als ik, kijk dan ook op de blogs van de volgende mensen. Zij doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)