Het is vandaag 2 december. De decembermaand is weer hier, wat betekent dat NaNoWriMo voorbij is. Dat we een maand lang woorden hebben geschreven alsof ons leven er vanaf hing. We hebben getypt en getypt en getypt. Ik heb dit jaar ook weer mee gedaan aan de National Novel Writing Month, hoewel ik lang heb getwijfeld. Kon ik dat wel? 50.000 woorden schrijven in een maand? Over mijn planning kun je hier lezen. Maar hoe is het gegaan? Heb ik het gehaald? Hoe voelde het? Daar zal ik jullie in deze blog over vertellen. Maar nu eerst: heb ik het gehaald? Nou… drumroll…

winner!

Ik heb gewonnen! Ik heb het gehaald! Het ging allemaal niet even makkelijk. De eerste dag ging… oké. Ik heb niet zo veel geschreven als ik wilde op de eerste dag, maar ik heb in ieder geval het minimum van 1667 woorden gehaald. En toen kwam de tweede dag. Mijn doel was om iedere dag in ieder geval iets te schrijven. Nou dat is me op de tweede dag gelukt. Maar dan wel met maar 209 woorden geschreven. Het is iets. Maar dat was meteen al niet een geweldige start. Op dag 4 hadden we double-up saturday, waarop mensen proberen hun huidige woordenaantal te verdubbelen. Dat is me wel gelukt, dus toen had ik weer een voorsprong van zo een 2000 woorden. En tot ongeveer de helft van de maand ging het daarna best goed.

En toen kwam ik in een dip. Ik had geen energie meer. School nam erg veel tijd in en ik had moeite met tijd en energie en motivatie vinden om ook echt te gaan schrijven. Dus op 18 november liep ik zo een 5000 woorden achter. Dat vroeg om een inhaalslag, die helaas erg lang duurde. Op de vijfentwintigste van december had ik een write-in, waarop ik hoopte meer bij te zijn met mijn woordenaantal. Het werkte wel iets, ik heb die dag zo een 3000 woorden geschreven. En toen de laatste paar dagen waren aangebroken heb ik ook geprobeerd wat meer woorden te schrijven dan normaal. Op de laatste dag was ik nog niet helemaal bij, maar ik heb die dag nog een stunning 4000 woorden geschreven. En toen had ik gewonnen!

Het was zwaar. Ik moest vaak op het laatste gedeelte van de dag nog heel veel woorden schrijven en ik had een aantal dagen waarop ik helemaal geen tijd of zin had. Maar ik ben echt heel blij dat ik het heb gedaan. Het verhaal dat ik heb geschreven (hij is nog niet helemaal af) vind ik echt heel interessant. Ik wil het idee nog wat aanpassen, zodat de hoofdpersoon minder op mij lijkt en de omgeving ook minder op die van mij lijkt, maar ik vind het idee wel heel leuk en interessant, dus ik denk dat dit verhaal nog zeker een staartje gaat krijgen.

Het was wel een succes dit jaar voor mij en ik ben zeker hyped om het volgend jaar weer te proberen. Zie ik jullie volgend jaar ook weer?

National Novel Writing Month