Ik heb weer aardig wat boeken gelezen dus het is weer tijd om jullie over al die boeken te vertellen! Ik vertel eens in de zo veel tijd op maandag de boeken die ik heb gelezen, de boeken die ik lees en de boeken die ik wil gaan lezen.

De laatste keer dat ik jullie vertelde over mijn gelezen boeken is al een tijdje geleden. Daarom zijn er nog aardig wat boeken die ik met jullie kan bespreken. Bij de laatste Boekenmaandag vertelde ik jullie dat ik Fouten Maken Moet Moed van Remko Vanderdrift, De Kaart der Dagen van Ransom Riggs, de Executie van Daniëlle Bakhuis en De IJzeren Engel van Cassandra Clare. Al deze boeken behalve de laatste heb ik ondertussen gelezen.

Fouten Maken Moet Moed was een non-fictie boek. Het gaat over het idee van fouten maken. Ik heb nogal eens het probleem dat iedereen wel zegt dat je fouten mag maken, maar dat het soms nog heel lastig is om dat ook te doen. Ook omdat er vaak nog het idee staat dat je toch geen fouten mag maken, ondanks dat men zegt dat het wel mag. En het dat ook nog maar geloven dat het mag. Dit boek gaat daar op in en moedigt je aan om wél die fouten te maken en er van te leren.

De Kaart der Dagen vond ik echt een heel cool boek. Het is weer een boek van Ransom Riggs over Jacob en de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Dit verhaal vind ik ook heel interessant, net als de eerste serie en de rest van de boeken wil ik ook zeker gaan lezen. Nu heb ik hem nog niet gehaald, deels omdat de bibliotheken dicht zijn en deels omdat ik de boeken op Kobo.nl nog ietwat duur vond. Ik wacht hier dus nog even mee.

De Executie was inderdaad net zo extreem als Vivian van The Book Review had gezegd. Heel choquerend. Het gaat over een Nederland waarin jonge mensen die een misdaad hebben begaan nog één kans krijgen om gratie te krijgen in een spelshow.

Ik ben nog bezig in IJzeren Engel van Cassandra Clare. Ik vind het tot nu toe een heel cool boek. Het is anders dan de eerste serie die ik van haar gelezen heb, the Mortal Instruments, vond ik ook heel cool, dus ik ben blij dat ik een aantal herkenpunten heb in deze serie.

Maar ik heb ook nog andere boeken gelezen. Er is een leesmarathon tussendoor gekomen dus ik heb toen wat lichtere boeken gelezen. Toen heb ik Daughter of the Pirate King van Tricia Levenseller, The Memory Police van Yoko Ogawa, Kitty Confidential van Molly Fitz en In The Time We Lost van Carrie Hope Fletcher.

The Daughter of the Pirate King vond ik echt heel cool en ik wil snel het tweede boek gaan lezen. The Memory Police vond ik interessant, maar qua leesplezier niet echt geweldig.

Kitty Confidential heb ik gelezen, omdat het het boek van de maand was voor de Cozy Mysteries bookclub. Ik heb hem gelezen tijdens een lange wandeling en ik vond hem echt heel leuk. De kat was echt super grappig en over de vriendschap die opbloeide vond ik ook heel fijn om te lezen.

In The Time We Lost van Carrie Hope Fletcher vond ik ook heel leuk. Het was een interessant idee waar ik erg van heb genoten. De liefde die hier in opbloeide vond ik ook heel fijn. Het einde was ergens niet helemaal logisch misschien, maar dat vergeef ik de schrijfster. Het was echt een heel mooi boek en het was zeker een fijn boek voor een leesmarathon.

Zoals ik al eerder schreef ben ik nu nog de IJzeren Engel van Cassandra Clare aan het lezen. Daarnaast lees ik nog een luisterboek, namelijk Truly Devious van Maureen Johnson. Dit vind ik echt een super leuk boek! Het gaat over Evie Bell die naar Ellingham Academy gaat om het mysterie op te lossen dat er zich heeft afgespeeld jaren er voor.

Daarnaast ben ik ook nog Lolita van Vladimir Nabokov aan het lezen. Dat boek lees ik voor een boekenclub van een vriendin van mij. Tot nu toe vind ik het boek aardig schokkend. Niet echt een boek dat je even lekker kan lezen.

Hierna wil ik Daughter of the Siren Queen van Tricia Levenseller, Echo van de Tijd van Pamela Hartshorne, The Red Pyramid van Rick Riordan, We Hunt the Flame van Hafsah Faizal en Beaches, Bungalows & Burglaries van Tonya Kappes. Lees er meer over in mijn blog over mijn te lezen lijst van afgelopen zondag!