De eerste maand van 2022 is al weer voorbij. En jeetje wat ging deze maand weer snel. Maar gelukkig heb ik deze maand ook genoeg kunnen lezen! Ik heb zoals je hier kunt lezen het doel voor mezelf gesteld om dit jaar 40 boeken te lezen en afgelopen maand las ik er vijf! Als ik dat elke maand zou doen, dan zou ik aan het einde van het jaar op 60 zitten! Dat gaat hem waarschijnlijk niet worden, maar ik hoop dit in ieder geval nog even door te zetten. En nu naar wat ik deze maand heb gelezen!

Ik begon deze maand met De Verbannen Koningin van Holly Black. Dit is het laatste boek in de Folk of the Air serie. Ik was heel enthousiast om dit afsluitende boek te lezen en ik was ook heel benieuwd naar hoe het af zou lopen. Het einde was op een specifiek punt wat vreemd en verwarrend, en ik schreeuwde nog steeds naar de hoofdpersoon dat ze moest nadenken, maar verder stelde het einde zeker niet teleur. Een bevredigende afsluiting van de serie.

Daarna las ik Action Packed van Kenny Rubenis. Dit is een relatief korte stripbundel van een nerd. De strips kwamen eerst uit in de metro, maar nu verschijnen ze vooral op Facebook. De verschillende bundels bevatten alle strips die eerder al online verschenen. Het is niet een hele dikke bundel en hij is zo uit, maar het is wel heerlijk om even lekker weg te lezen en te lachen over zulke herkenbare nerdy dingen. Lekker voor tussendoor ook.

Het volgende boek wat ik las was The Burning Maze van Rick Riordan, het derde deel van de Beproevingen van Apollo. Weer zo’n heerlijk boek. Ik weet wat ik van de boeken van Rick Riordan kan verwachten en ook dit keer kwam dit weer helemaal uit. Ik vond het fijn dat er wat herkenbare personages terugkwamen, maar er waren ook genoeg nieuwe personages. We wisten weer veel te leren over de keizers die terug wilden komen om te heersen. Ik ben heel benieuwd naar het volgende deel.

Daarna begon ik met Honey Girl van Morgan Rogers, een boek over de queer Grace die gebukt gaat onder prestatiedruk en angsten. In een dronken bui trouwt ze in Las Vegas met een onbekende vrouw. Weer terug probeert ze weer terug te komen in haar ritme en ze probeert haar plek te vinden als zwarte vrouw in de witte wetenschapswereld. Dat gaat niet makkelijk en dan vlucht ze naar haar nieuwe vrouw. Kan ze daar zichzelf vinden? Het was echt een geweldig boek. Volgens mij gaf ik hem 5 sterren. Het was niet perfect, maar ik heb er wel perfect van genoten. Echt een heerlijk boek en zeker een aanrader.

En als laatste heb ik The Vanishing Stair gelezen van Maureen Johnson. Dit is het tweede deel van de Truly Devious serie. Deze serie wordt waarschijnlijk een van mijn favorieten. Het speelt zich af op een private school in de Verenigde Staten, Ellingham Academy. De vroegere oprichter van de school verloor zijn dochter en vrouw net na de oprichting. De case is na jaren nog steeds niet opgelicht en de true crime fanaticus Stevie Bell komt jaren later naar de school als leerling, gebrand om de zaak op te lossen.

De boeken van deze maand waren echt super leuk, en het maakt me alleen maar enthousiaster om nog meer boeken te lezen. Deze maand wordt ook weer een mooie leesmaand, maar daarover kunnen jullie lezen in een latere blog. Zie ik je daar?