Het is vrijdag, dus het is weer tijd voor een nieuwe Friday Five! Vorige week heb ik niet meegedaan, maar de week daarvoor wel, en toen ging het over Personages waar ik beste vrienden mee zou willen zijn. Deze week is het thema bedacht door Joany van Craving Pages en het thema is: Personages die je graag eens zou willen zien in de setting van een compleet ander boek.

Vaak komen er in interviews met bekende schrijvers deze vragen naar voren: Zou je karakter het overleven in de Hunger Games? In welk Hogwarts huis zou je je karakters plaatsen? En het thema van deze week is ongeveer gelijk. Nu ga ik namelijk nadenken over karakters van mijn favoriete boeken en hoe ze het zouden doen in settings van andere boeken.

Het eerste waar ik aan moest denken was Game Of Trones… en draken. Want hoe zou het zijn als Jacinda van Firelight geschreven door Sophie Jordan zou afbrengen in de serie Game of Thrones. Jacinda kan zelf in een draak veranderen, waardoor het maar wat interessant is om te zien hoe het zou zijn als ze opeens in die setting zou zijn. Ik denk ergens dat ze meteen ruzie zou krijgen met Daenerys.

Daarnaast kwam ook de Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine naar boven. In de Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs zijn er allerlei bijzondere kinderen met speciale gaven. Welk karakter zou ik in die serie wel naar voren willen zien komen? Nou, ik moest meteen denken aan Violet van the Body Finder serie van Kimberly Derting. Violet kan de echo’s van doden zien. Daardoor weet ze dat er in de buurt iemand dood is gegaan. Maar daarnaast kan ze ook de imprints van deze personen zien op de lichamen van de mensen die zijn vermoord. Violet zou echt perfect passen tussen de Bijzondere Kinderen. En ze zou perfect samen kunnen werken met Enoch.

En dan nu een andere leuke. De bedenker van het thema van deze week Joany de Vries, heeft namelijk ook een boek geschreven! In november 2018 kwam haar boek Verschijning uit. Het boek gaat over Jeanne Weeber die werkt in het ghosthunter team van haar vader. En daarom leek het mij geweldig om te zien hoe het zou gaan als een aantal geesten van Harry Potter in haar boek terug zouden komen. Nearly Headless Nick? The Baron? Moaning Myrtle? Dat belooft echt hilarisch te worden en ik ben benieuwd hoe Jeanne daar mee om gaat.

Maar wat nou als je een jonge vrouw die graag een jonge vrouw wil zijn in een zware situatie zet? Wat nou als je Lucy van Verkikkerd geschreven door Lisette Jonkman op de Cherub campus zet. Lucy is een jonge vrouw. In de latere boeken gaat ze veel meer met make-up doen. Ik zie haar dus niet echt heel actief zijn en in gevaarlijke situaties terechtkomen. Cherub is een serie waarin kinderen ingezet worden als spionnen. Op de Cherub campus worden ze opgeleid. Ze krijgen daar sporttraining, maar ze leren ook bijvoorbeeld verschillende talen en hacken. Zou Lucy dat allemaal aan kunnen?

En dan andersom? Wat nou als je een super stoer karakter in een redelijk chique setting zou zetten? Ik moest meteen denken aan The Selection van Kiera Cass. In deze serie gaat de hele wereld op zoek naar de perfecte match voor Prince Maxon. In deze serie zit America Singer al aardig dichtbij het stoere, maar wat zou als je kick-ass Annabeth Chase van de Percy Jackson serie van Rick Riordan laat meedoen aan de Selection. Dat zou pas super interessant zijn. Ik betwijfel het alleen of Annabeth er doorheen zou komen.

Dit was mijn Friday Five van deze week. Welke karakters zou jij in een ander boek of serie willen zien? Laat het me weten in de reacties! En heb je verder nog tijd over? Lees dan ook de blogs van mijn medebloggers. Deze mensen doen ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)